ГоловнаПолітика

Дарницька ТЕЦ забезпечена вугіллям на опалювальний сезон, - Кличко

ТЕЦ забезпечує теплом 320 тис. осіб.

Дарницька ТЕЦ забезпечена вугіллям на опалювальний сезон, - Кличко
Фото: facebook.com/merkieva

Дарницька ТЕЦ до опалювального сезону в столиці готова. Теплопостачальне підприємство вже має запаси вугілля на півтора зимових місяці і гарантовані контракти на постачання енергоносіїв, що повністю забезпечить ТЕЦ паливом на весь опалювальний сезон 2015-2016 років.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки готовності Дарницької ТЕЦ до опалювального сезону, повідомляє прес-служба.

"Ми знаходимося на Дарницькій ТЕЦ, яка забезпечує теплом понад 320 тис. мешканців міста - це близько 1200 будинків. У рамках сьогоднішньої інспекції ми обговорили з керівництвом ТЕЦ готовність до нового опалювального сезону. Сьогодні активно дискутується питання, в тому числі і в Кабінеті Міністрів, чи вистачить нам запасів вугілля на новий опалювальний сезон? Це питання я задав директору Дарницької ТЕЦ. Його відповідь: на сьогодні запасів вугілля достатньо на 1,5 місяця опалювального сезону взимку. Закупівля вугілля триває. За тими контрактами, які на сьогодні вже підписано, постачання вугілля буде здійснюватися постійно. Вугілля на опалювальний сезон на Дарницькій ТЕЦ буде достатньо. Перебоїв з теплом у будинках киян не буде", - підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що міська влада готується до нового опалювального сезону 2015-2016. І зазначив, що підготовленими мають бути всі будинкові системи та мережі. Мер розповів, що вже обстежено 75% будинків, на які буде складено акти готовності житлових будинків до опалювального сезону.

"Я впевнений, що до початку опалювального сезону ми доведемо цей показник до 100% готовності. Будемо перевіряти готовність інших теплопостачальних підприємств міста, щоб у нас потім не виникали форс-мажори взимку", - зазначив Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram