ГоловнаПолітика

Естонія передасть українському правосуддю свого громадянина, який воював за ЛНР

В історії країни це перший випадок.

Естонія передасть українському правосуддю свого громадянина, який воював за ЛНР
Архив

Хар'юський повітовий суд Естонії вирішив видати Україні громадянина Естонії на ім'я Володимир у зв'язку з можливою участю в бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на естонську газету Eesti Paevaleht.

Видання зазначає, що в історії правосуддя країни це перший випадок.

За даними газети, в лютому поліція безпеки затримала в Нарві на кордоні 34-річного Володимира, який виїжджав з Естонії до Росії на автобусі і мав намір далі дістатися до Луганська. Під час обшуку в нього виявили заборонену зброю і набої. У Луганську він мав намір приєднатися до загонів, які воювали проти України.

У 2014 році він двічі відвідував Луганськ, щоразу пробув там по місяцю.

"Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, які орудували в Луганському регіоні, діяльність яких за отриманими з України даними була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави", – сказав провідний прокурор державної прокуратури Естонії Стевен-Христо Евестус.

За інформацією прокуратури, Володимир брав участь в охороні та конвоюванні затриманих, "але не виключено, що він брав участь і в бойових діях".

Раніше цього громадянина притягували до відповідальності за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але він утік з Естонії та приєднався до Французького іноземного легіону. У його списку правопорушень також водіння автомобіля в стані наркотичного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram