ГоловнаПолітика

Москаль залучив тютюнову компанію JTI до боротьби з контрабандою

Виробник цигарок дасть гроші на навчання прикордонників.

Москаль залучив тютюнову компанію JTI до боротьби з контрабандою
Фото: http://moskal.in.ua

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль домовився з тютюновою компанією "JTI Україна" про допомогу в боротьбі з контрабандою цигарок.

Як сказано на сайті голови області, зустріч із представниками компанії за участю керівників силових структур області відбулася напередодні.

"По-перше, "Джей Ті Інтернешнл Компані" береться проводити експертизу вилучених нелегальних цигарок на предмет їхнього походження (сучасні методи аналізу дозволяють встановити місце виготовлення цигарок аж до конкретної фабрики). По-друге, компанія обіцяє профінансувати навчання прикордонників із Закарпаття у відомому кінологічному центрі в Чехії. За статистикою, у країнах ЄС близько 80% контрабандних цигарок виявляють саме за допомогою спеціально тренованих собак", - сказано в повідомленні.

"Дехто стверджує, що в контрабанді сигарет немає нічого поганого, мовляв, нехай собі люди купують, переправляють на захід і заробляють. Однак є принаймні два факти, які спростовують це твердження. Перший - контрабанда корумпує чиновників і криміналізує суспільство. Другий - вона фінансує злочинні угруповання. Саме конфлікт через цигаркову контрабанду спричинив криваві події на Закарпатті місяць тому", - заявив Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль заявив, що основним постачальником цигарок для контрабанди є Львівська тютюнова фабрика.

"Джапан Тобакко Інтернешнл Україна" (JTI Україна) входить до групи компаній Japan Tobacco International (JTI), яка є одним з провідних виробників тютюнових виробів у світі. В Україні JTI працює з 1993 року (до 1999 - як RJ Reynolds) і сьогодні займає другу позицію серед тютюнових компаній країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram