ГоловнаПолітика

Кабмін анонсував запуск поїзда для вивезення вугілля з Донбасу

Практично завершено ремонти на залізничному напрямку "Майорське-Микитівка".

Кабмін анонсував запуск поїзда для вивезення вугілля з Донбасу
Фото: www.dtek.com

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський анонсований запуск поїзда на ділянці "Майорське-Микитівка", яким можна буде вивозити вугілля з Донбасу.

Про це він сказав сьогодні під час засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Єдиний можливий спосіб вирішення завдання з вивезення вугілля з Донбасу - забезпечити рух на цій ділянці. Ми виконали там колосальний обсяг робіт, залучили там десятки людей, які працювали під обстрілом. Ми відремонтували досить серйозну ділянку, тепер треба, щоб це працювало. Для цього потрібно, щоб там не стріляли. Також необхідно організувати пропускний пункт", - зазначив Вощевський.

Як зазначив Вощевський, на сьогодні практично завершено ремонтні роботи на залізничному напрямку "Майорське-Микитівка".

Зі свого боку в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній доповів, що завтра на ранок заплановано запустити пробний поїзд у тестовому режимі. За його словами, паралельно відбуватимуться роботи з відновлення контактної підвіски на цій ділянці.

Вощевський звернув увагу на необхідність відновити Луганську ТЕС у рамках ОЕС, у складі якої є близько 500 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, в Україні виникла критична ситуація через нестачу запасів вугілля на складах ТЕС. Частково проблема пов'язана з тим, що вже видобуте вугілля не можуть доправити на теплоелектростанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram