ГоловнаПолітика

Адвокат Савченко виклав експертизу відео, що підтверджує її алібі

Льотчиця потрапила в полон за півтори години до вбивства російських журналістів.

Адвокат Савченко виклав експертизу відео, що підтверджує її алібі
Фото: Макс Левин

Адвокат Марк Фейгін виклав повний пакет документів експертизи відео, що підтверджує алібі Надії Савченко.

Матеріали опубліковано на сайті Фейгіна.

«Експертиза відео, знятого сепаратистом Єгором Рускім під час бою під Луганськом уранці 17 червня 2014 року. Видно, що Надія Савченко вже в полоні у «ЛНР». Із цього моменту починається її алібі, яке підтверджує, що вона не могла коригувати вогонь по російських журналістах», - анонсував Фейгін публікацію документів.

У Твіттері адвокат нагадує: «Савченко потрапила в полон о 10:30. Це зрозуміло з відео Руского. Волошин і Корнелюк загинули о 12:00». І далі він констатує, що «захист Савченко виконав усю процесуальну роботу у справі і довів її невинність. Але її все одно засудять і дадуть термін».

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти Савченко.

За версією російського слідства, вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по блокпосту бойовиків "ЛНР" з розташованими на ньому кореспондентами ВДТРК. У результаті обстрілу двоє росіян були вбиті. Савченко також звинувачують в умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза пунктом пропуску. Тож Савченко звинувачують у вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство загальнонебезпечним способом, а також незаконному перетині кордону РФ (ч.2 ст. 105, ч.3 ст. 30, ч.2 ст. 105, ч.1 ст. 322 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram