ГоловнаПолітика

СБУ допомагатиме детективам Національного антикорупційного бюро

СБУ і АКБ підписали угоду про співпрацю

СБУ допомагатиме детективам Національного антикорупційного бюро
Фото: sbu.gov.ua

Директор Національного антикорупційного бюро (АКБ) Артем Ситник та голова Служби безпеки Василь Грицак підписали угоду про співпрацю.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Угода передбачає унормування порядку взаємодії між відомствами, залучення сил і можливостей підрозділів СБУ щодо забезпечення АКБ всім необхідним для ефективної боротьби з корупційними проявами на всіх рівнях. Це - запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, скоєних вищими посадовими особами, а також запобігання вчиненню нових відповідно до законодавства", - йдеться в повідомленні.

Одним з важливих пунктів домовленостей є визначення чіткої процедури підготовки та опрацювання запитів АКБ на перевірку за інформаційно-телекомунікаційними системами СБУ.

У прес-службі АКБ повідомили, що співробітники СБУ допомагатимуть роботі детективів до завершення формування структури бюро. Зокрема, наказ про тимчасовий порядок забезпечення окремих напрямків оперативно-службової діяльності бюро дає можливість відповідальним підрозділам СБУ забезпечувати виконання доручень детективів, у тому числі залучати сили ЦТО "Альфа".

Голова СБУ зазначив, що боротьбу з корупцією СБУ почала з "очищення власних рядів". Він нагадав, що за місяць було затримано понад 10 співробітників СБУ за хабарництво, серед них "на гарячому" піймали і співробітника СБУ, який пройшов тестування в антикорупційне бюро. "Ми вчасно спрацювали, щоб ця людина не потрапила в АКБ", - зазначив Грицак.

Нагадаємо, в липні Антикорупційне бюро почало конкурсний відбір детективів. Тестування кандидатів передбачає чотири етапи відбору - знання законодавства; загальні здібності кандидата; психологічне тестування, що включає поліграф; співбесіду з конкурсною комісією АКБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram