ГоловнаПолітика

ГПУ просить Інтерпол оголосити Януковича в розшук у справі Сухолуччя

Заочний процес над екс-президентом опинився під загрозою.

ГПУ просить Інтерпол оголосити Януковича в розшук у справі Сухолуччя
Фото: EPA/UPG

Генпрокуратура попросила Інтерпол оголосити колишнього президента України Віктора Януковича в розшук у справі про заволодіння лісовими угіддями Сухолуччя.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк на брифінгу, передає УНІАН.

"Йому (Януковичу - ред.) оголошено про підозру в організації заволодіння лісовими угіддями Сухолуччя, також будівлями із землею резиденції Межигір'я", - зазначив він, додавши, що нині документи про оголошення в міжнародний розшук надіслано, однак відповіді від Інтерполу ще не отримали.

Янукович перебував у міжнародному розшуку з січня по липень 2015 року у так званій справі "Укртелекому". На базі цієї компанії планувалося створити лінію спецзв'язку, гроші на яку було незаконно виділено з держбюджету. Однак 16 липня Інтерпол призупинив розшук Януковича через позов його адвокатів. При цьому процедура заочного засудження, яку ГПУ почала застосовувати до екс-президента, вимагає, щоб підозрюваний перебував у міжнародному розшуку.

ГПУ, як зазначив Горбатюк, розпочне ще одну процедуру заочного провадження, якщо Інтерпол оголосить Януковича в розшук у справі Сухолуччя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram