ГоловнаПолітика

Кабмін розпочав експеримент з передачі федераціям частини повноважень Мінспорту

За підсумками експерименту буде підготовлено відповідні зміни до законодавства

Кабмін розпочав експеримент з передачі федераціям частини повноважень Мінспорту
Фото: Макс Левин

Уряд схвалив постанову про проведення експерименту зі спортивними федераціями в рамках реалізації Дорожньої карти реформ.

Про це повідомляє офіційний сайт

У рамках експерименту федерації будуть самостійно забезпечувати організацію та проведення спортивних змагань та тренувальних зборів, участь збірних України у міжнародних змаганнях. Тепер не Міністерство спорту, а федерації-учасники експерименту будуть затверджувати кошториси заходів, списки учасників змагань, зборів, суддів, офіційних делегацій.

"Це європейський підхід, який дозволить зменшити бюрократичні процедури, активніше залучати спортивну громадськість до розвитку видів спорту. Поділитися з громадянським суспільством повноваженнями. Адже жоден чиновник ніколи не стане експертом у всіх видах спорту. Що саме потрібно спортсменам та їхнім тренерам, набагато краще знають ті, хто з ними безпосередньо працює", - зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Експеримент проводитиметься з 1 вересня 2015 року по 31 грудня 2016-го. У ньому зголосилися взяти участь Федерація баскетболу України, Федерація важкої атлетики, Федерація легкої атлетики, Федерація стрибків у воду.

"Ми будемо створювати закони та умови, а розвивати свої види спорту будуть федерації", - зазначив Жданов. Також, за його словами, зросте відповідальність федерацій за спортивні результати і використання державних коштів.

"Ми будемо дуже пильно моніторити ситуацію і звертатися до правоохоронних органів у разі виявлення порушень", - додав міністр.

За підсумками експерименту будуть підготовлені відповідні зміни до законодавства. Також наступного тижня планується урочисте підписання угод з федераціями про участь в експерименті.

Нагадаємо, в лютому учасники Коаліції за реформу спорту вказали міністру на саботаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram