ГоловнаПолітика

Швайка розповів, що гроші на Harley-Davidson йому подарував однопартієць

Екс-міністр заперечує, що отримав мотоцикл від працівників зернової корпорації

Швайка розповів, що гроші на Harley-Davidson йому подарував однопартієць
Фото: dyvys.in

Колишній міністр аграрної політики, член ВО "Свобода" Ігор Швайка заявив, що гроші на мотоцикл Harley-Davidson йому подарував колишній народний депутат Олександр Мирний.

"Мотоцикл Harley-Davidson червоного кольору 2013року був придбаний 8 липня 2014 року за гроші, які я отримав у подарунок на день народження від свого побратима Олександра Мирного. Подарунок мені було зроблено з огляду на те, що в грудні 2013 року мені спалили автомобіль Mitsubishi L 200, і Мирний мені тоді сказав, що закінчимо революцію, і я тобі допоможу придбати нову машину. І згодом мені подарували гроші", - пояснив Швайка.

За його словами, Мирний може собі дозволити робити такі подарунки, і тільки в Харківській області за його рахунок було профінансовано лікування дітей більш ніж на 2 млн гривень. "Це для порівняння з ціною подарунка (250 тис. грн - ред.)", - сказав Швайка.

Швайка запевнив, що йому не вручали ніякого повідомлення про підозру, не було ніякого виклику, мотоцикл не заарештований. Водночас він зазначив, що йому відомо про те, що 10 червня було відкрито кримінальне провадження нібито за отримання ним хабара.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що стосовно Швайки порушено кримінальну справу через мотоцикл Harley-Davidson вартістю 250 тис. грн, який йому нібито подарували працівники Державної продовольчо-зернової корпорації.

Мирний - власник сільськогосподарського підприємства "Агрос-Віста", директором якого офіційно працює. За його словами, підприємство він заснував у 2003 році. Зараз "Агрос-Віста" орендує 8 тис. га сільськогосподарських угідь у Хмельницькій області і спеціалізується на молочному скотарстві, а також на вирощуванні та збуті цукрових буряків і зернових культур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram