ГоловнаПолітика

Проти голови Сумської обладміністрації порушили три справи

Губернатора підозрюють у зловживанні владою.

Проти голови Сумської обладміністрації порушили три справи
Фото: sm.gov.ua

Проти голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка зараз відкрито три кримінальні провадження, повідомляє позафракційний народний депутат Віталій Купрій, посилаючись на відповідь прокуратури Сумської області на запит його помічника Олега Шестака, скан-копію якої він опублікував на своїй сторінці в соцмережі фейсбук у вівторок.

"Повідомляю, що на підставі постанови слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми від 3.08.2015 р. того самого дня прокуратура області внесла відомості в ЄРДР під №42015200000000314, №42015200000000316, №42015200000000317 за Вашою заявою від 21.07.2015 р. про скоєння злочинів, передбачених стст. 210, 364, 365 КК України головою Сумської обласної державної адміністрації М. Клочком шляхом призначення на посади трьох заступників голови обладміністрації та керівника апарату Сумської обладміністрації О. Сухоноса", - йдеться у відповіді в.о. начальника слідчого відділу облпрокуратури на ім'я О. Шестака.

При цьому до відповіді додано три витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань про внесення відповідних відомостей, скан-копії яких також подає В. Купрій. Усі вони датовані 3 серпня.

"Ми з моїм помічником О. Шестаком уже тривалий час боремося з незаконними діями і свавіллям ставленика Порошенка М. Клочка. Спільними зусиллями ми впевнено просуваємося на цьому шляху і вже маємо певні досягнення! ...Кримінальні провадження відкрито за фактом нецільового використання бюджетних коштів, перевищення та зловживання владою шляхом призначення на посаду трьох заступників голови обладміністрації та керівника апарату Сумської обладміністрації Олега Сухоноса", - написав парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram