ГоловнаПолітика

МінАП створює робочу групу з питань захопленого в Криму держмайна

Головна мета групи - опрацювання інформації про пошук майна і грошей, що належать захопленим держкомпаніям.

МінАП створює робочу групу з питань захопленого в Криму держмайна
Фото: minagro.gov.ua

Міністерство аграрної політики та продовольства України створює робочу групу з питань управління підпорядкованими державними підприємствами, які розташовані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Відповідний наказ підписав міністр Олексій Павленко, повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляють, головною метою робочої групи є розробка інформації з пошуку майна і грошових коштів, що належать захопленим державним компаніям. За дорученням Павленка, стосовно кожного аграрного державного підприємства, а також керівників, які очолювали їх під час анексії, слід підготувати звернення в ГПУ, СБУ, у МВС. Мова йде про підприємства зі сфери управління і міністерства, й інших центральних органів виконавчої влади.

"Кожен, хто доторкнувся до наших підприємств і будь-якого іншого майна під час анексії півострова, повинен чітко усвідомлювати наслідки порушення міжнародного й українського законодавства. І готуватися до відповідної реакції. Це стосується і фізичних, і юридичних осіб", - заявив Павленко.

Робочу групу у складі представників профільних департаментів міністерства очолив радник міністра Олександр Лієв.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України підрахувало, що в анексованому Росією Криму незаконно "націоналізовано" понад 400 підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram