ГоловнаПолітика

У Мінську обговорювали роботу КПП, проблеми переселенців і заручників

Також підкомітет із гуманітарних питань обговорив недопущення на суд до Надії Савченко європейських дипломатів.

У Мінську обговорювали роботу КПП, проблеми переселенців і заручників
Фото: Макс Левин

На сьогоднішній зустрічі в Мінську в підкомітеті з гуманітарних питань обговорювалися три ключові теми: робота контрольно-пропускних пунктів, проблеми переселенців і заручники.

Про це повідомила народний депутат, уповноважений Президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Щодо гуманітарної місії. Шкода, що жителі окупованих територій, які страждають від гуманітарної катастрофи і скаржаться на відсутність ліків та продуктів, не чують позиції так званих "представників ЛНР-ДНР", які заявляють буквально таке: нам вистачає російських гумконвоїв, а українські подачки нам не потрібні... Власне, це добре характеризує стан речей: мародерів, які захопили в заручники Донбас, все цілком влаштовує, і проблеми простих людей їх мало цікавлять", - написала вона.

За її словами, під час переговорів українська сторона вкотре порушила питання так званих гумконвоїв із РФ, які незаконно потрапляють на українську територію.

Акцентувалася увага на тому, що отримана Україною міжнародна гуманітарна допомога направляється на Донбас. Також, як повідомила вона, порушувалося питання гуманітарної ситуації в так званій буферній зоні, де люди живуть під щоденними обстрілами і куди часто неможливо доставити продукти та медичну допомогу.

Йшлося і про безпеку на контрольно-пропускних пунктах. Зокрема, було зазначено, що через обстріли і мінування частина КПП не працює.

Крім того, за словами Геращенко, обговорювалося питання про недопущення на суд до Надії Савченко представників європейських посольств.

Нагадаємо, 3 серпня в Мінську мають підписати документи про створення 30-кілометрової демілітаризованої зони на схід від Маріуполя і про відведення озброєння калібром менш як 100 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram