ГоловнаПолітика

Оголошений у розшук колишній головред "Вестей" повернувся в Україну

Гужва зібрався до слідчого за "підозрою"

Колишній головний редактор газети "Вести" Ігор Гужва, який підозрюється в ухиленні від сплати 18 млн гривень податків і оголошений в розшук, прилетів в Україну через аеропорт "Бориспіль".

Про це він повідомив у своєму фейсбуці. Журналісти медіахолдингу "Вести" виклали у нього на сторінці кілька фотографій, які доводять його перебування в аеропорту.

Фото: instagram.com/b_r_a_v/

"З приводу оголошення в розшук. Це чергова спроба мене залякати і перешкодити поверненню в Україну, чого дуже бояться деякі впливові люди. Вони хочуть, щоб всі українські ЗМІ ходили строєм під наглядом "смотрящих" і "кураторів", а тих, хто з цим не згоден, виживають з країни. Але хочу повідомити чітко і ясно - десь по норах ховатися не буду", - написав Гужва.

Він заявив, що збирається сьогодні отримати у слідчого "підозру".

Нагадаємо, про порушення щодо Гужви кримінального провадження стало відомо в середині липня. Справа стосується транзакції на суму близько 19 млн гривень від ТОВ "Ледіс" на рахунки "Вестей". На той момент "Ледіс" був зафіксований в базах як фіктивна компанія брала участь в конвертаційною ланцюжку, що згодом було підтверджено судом. Гроші зайшли як поворотна фінансова допомога, неоподатковувана, і не були повернуті.

Сам Гужва підтвердив, що газета отримала поворотну фіндопомогу у "Ледіс", а повернути її не змогла, тому що рахунки ТОВ до терміну повернення позики вже були заблоковані податківцями.

29 липня Гужва покинув медіахолдинг "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram