ГоловнаПолітика

Джемілєв закликав світову спільноту підтримати санкції проти Росії

"Кінцева мета санкцій - виведення російських військ"

Джемілєв закликав світову спільноту підтримати санкції проти Росії
Фото: Макс Требухов

Міжнародні санкції щодо Росії можуть повернути Україну анексований Крим.

Про це заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, виступаючи перед учасниками II Всесвітнього конгресу кримських татар, повідомляє "Крым.Реалии".

"Наша головна мета - порятунок півострова від незаконної анексії і повернення назад. На нашу думку, один із методів боротьби - використання санкцій. Кінцева мета санкцій - виведення російських військ. Якщо введуть додаткові санкції, то ми зможемо повернутися на нашу батьківщину, я впевнений. Але для досягнення цієї мети треба, щоб світова громадськість теж долучилася. Якщо міжнародні держави не працюватимуть разом, то всі наші зусилля будуть марними", - сказав Джемілєв.

Він також заявив, що кримських татар різними методами змушують до депортації.

"Все, що робить незаконна влада, робиться для того, щоб представники корінного народу не змогли залишатися в Криму... Представники окупаційної влади не нехтували засобами: арешти, обшуки у школах, притягнення до відповідальності, позбавлення людей їхнього бізнесу. Змушували кримськотатарських представників залишити землю. Після анексії Криму сталося понад 150 фактів обшуків у будинках. Це все провокаційна діяльність окупаційної влади. Одним із найважливіших завдань Всесвітнього конгресу кримських татар є відпрацювання методів боротьби з цією ситуацією", - зазначив Джемілєв.

Після закінчення виступу Джемілєва, учасники конгресу аплодували лідеру кримськотатарського народу стоячи.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив про плани розробки "дорожньої карти" з надання Криму статусу національно-територіальної автономії у складі України.

II Всесвітній конгрес кримських татар проходить в Анкарі 1-2 серпня. У ньому беруть участь делегації близько 200 кримськотатарських громадських організацій з України, Киргизстану, Казахстану, Канади, Литви, Польщі, РФ, США, Румунії, Туреччини, Франції та інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram