ГоловнаПолітика

Україна докладе всіх зусиль для повернення в Крим української влади, - Порошенко

Президент оголосив про плани автономії кримських татар в українському Криму

Україна докладе всіх зусиль для повернення в Крим української влади, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Україна разом зі своїми міжнародними партнерами докладатиме всіх зусиль для відновлення законності на півострові і повернення української влади в анексований Росією Крим.

Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка до учасників II Всесвітнього конгресу кримських татар, оприлюдненому на офіційному сайті президента.

Порошенко нагадав, що конгрес проводиться в умовах тимчасової окупації Криму Росією.

"Кримськотатарський народ знову зазнає терору, десятки тисяч кримчан змушені рятуватися від нової загрози. Хочу вас запевнити, що Україна ніколи, за жодних умов не змириться з порушенням прав своїх громадян, прав людини, прав кримськотатарського народу вільно жити на своїй землі", - сказав Порошенко.

Він також розповів про плани введення "дорожньої карти" щодо надання Криму статусу національно-територіальної автономії у складі України.

Він також високо оцінив позицію Туреччини, яка стала співавтором резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», неодноразово на найвищому державному рівні заявляла про неприйнятність окупації Криму та направила до нього неофіційну делегацію, яка підтвердила «численні ганебні факти порушень окупантами прав людини».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram