ГоловнаПолітика

Грузинська прокуратура повторно зажадає від Інтерполу оголосити Саакашвілі в розшук

Грузинські правоохоронці наполягають на наявності доказів провини екс-президента.

Грузинська прокуратура повторно зажадає від Інтерполу оголосити Саакашвілі в розшук

Головна прокуратура Грузії вимагатиме від Інтерполу оголосити екс-президента Грузії та голову Одеської обласної держадміністрації Міхеїла Саакашвілі в міжнародний розшук.

Про це йдеться в заяві прокуратури, передає "Грузія Онлайн".

Як повідомляється, згідно з інформацією, отриманою від національного центрального бюро Інтерполу МВС Грузії, генеральний секретаріат Інтерполу не прийняв позитивного рішення щодо оголошення в міжнародний розшук Міхеїла Саакашвілі.

"У зв'язку з цим Головна прокуратура Грузії планує звернутися до відповідного підрозділу Інтерполу і зажадати оголосити Саакашвілі в міжнародний розшук", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Інтерпол відмовився оголошувати екс-Президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в міжнародний розшук.

Як повідомлялося, в Грузії Саакашвілі від літа 2014 року перебуває в розшуку. Колишній президент проходить обвинуваченим у трьох кримінальних справах. Його, зокрема, звинувачують у розтраті державних коштів та перевищенні службових повноважень. Тбіліський міський суд 2 серпня минулого року заочно заарештував Саакашвілі.

За версією слідства, Саакашвілі причетний до розгону мітингувальників у Тбілісі 7 листопада 2007 року, розгрому телекомпанії "Імеді" і привласненні майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.

Саакашвілі поїхав з Грузії в листопаді 2013 року і відтоді жодного разу не приїжджав на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram