ГоловнаПолітика

Інтерпол визнав переслідування Саакашвілі неприпустимим

Відповідні листи розіслано всім національним бюро Інтерполу.

Інтерпол визнав переслідування Саакашвілі неприпустимим

Керівний орган Інтерполу в Ліоні постановив, що будь-яке переслідування колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі неприпустиме, оскільки це суперечить статуту Інтерполу, що означає наявність явних ознак політичного переслідування.

Як повідомили в прес-службі Одеської ОДА, таке рішення Інтерпол прийняв у відповідь на дії уряду в Тбілісі.

Відповідні листи розіслано всім національним бюро - членам Інтерполу.

Аналогічні резолюції раніше ухвалювали: Європейський Парламент, Рада Європи, інші авторитетні міжнародні організації, повідомили в прес-службі ОДА.

Нагадаємо, в Грузії Саакашвілі від літа 2014 року перебуває в розшуку. Колишній президент проходить обвинуваченим у трьох кримінальних справах. Його, зокрема, звинувачують у розтраті державних коштів та перевищенні службових повноважень. Тбіліський міський суд 2 серпня минулого року заочно заарештував Саакашвілі.

За версією слідства, Саакашвілі причетний до розгону мітингувальників у Тбілісі 7 листопада 2007 року, розгрому телекомпанії "Імеді" і привласненні майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.

17 лютого Генпрокуратура Грузії надіслала в Україну вимогу видати Саакашвілі і його соратника, колишнього прокурора Зураба Адеїшвілі. Україна відповіла відмовою.

Саакашвілі поїхав з Грузії в листопаді 2013 року і відтоді жодного разу не приїжджав на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram