ГоловнаПолітика

Екс-заступник прокурора Київської області Корнієць вийшов з-під варти під заставу (оновлено)

3,2 млн гривень "особистих коштів" переказав адвокат прокурора.

Екс-заступник прокурора Київської області Корнієць вийшов з-під варти під заставу (оновлено)
Фото: Центр Протидії Корупції

Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць, підозрюваний у хабарництві вийшов з-під варти під заставу у розмірі 3,2 млн гривень.

"Вніс заставу і вийшов з-під варти", - повідомило джерело в правоохоронних органах. За його словами, заставу внесено 30 липня.

Як пізніше повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" адвокат Корнійця Віктор Петруненко, заставу вніс інший захисник прокурора "з особистих коштів". "Зважаючи на те, що стан Олександра в СІЗО погіршився, моя колега, адвокат Людмила Іванчик прийняла рішення виступити поручителем і внести особисті кошти 3,2 млн грн. Вчора його було звільнено із СІЗО і в даний час вирішується його питання госпіталізації в одну з київських клінік", - заявив Петруненко.

Нагадаємо, 6 липня у будівлі головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника голови СУ ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

9 липня Шапакін вийшов під заставу у розмірі 3,2 млн гривень. Корнієць таку суму зібрати не зміг і залишився під вартою. Підприємець Валерій Гібаленко, який підозрюється у дачі хабара прокурорам, також вийшов під заставу 3,2 млн гривень.

Пізніше Шапакіна і Корнійця звільнили з органів прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram