ГоловнаПолітика

Питання трибуналу з приводу "Боїнга" винесуть на Генасамблею ООН, - Парубій

Віце-спікер не сумнівається, що це рішення ухвалять на Генеральній асамблеї.

Розгляд питання про створення міжнародного трибуналу для покарання винуватих в авіакатастрофі малайзійського Boeing на Донбасі відбуватиметься в Генеральній асамблеї ООН.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв'ю "5 каналу".

"Немає сумнівів, що це питання (про створення трибуналу, - ред.) перенесуть у Генеральну асамблею ООН, де Росія вже не матиме права вето, де вже можна буде 2/3 голосів ухвалювати рішення. І в мене майже немає сумнівів, що це рішення приймуть на Генеральній асамблеї ООН", - сказав Парубій.

Окрім того, він зазначив, що інцидент із накладенням вето Росією дає підстави порушити питання про виключення Росії з Ради Безпеки ООН.

Також Парубій вважає, що той факт, що Росія ветувала резолюцію стосовно "Боїнга", свідчить про публічне визнання нею провини у трагедії.

Нагадаємо, в МЗС Нідерландів назвали три альтернативи трибуналу з приводу "Боїнга". Крім винесення питання на Генасамблею ООН, також розглядають створення трибуналу спільними силами всіх п'яти країн, які були ініціаторами проекту трибуналу, а також - організацію процесу в національному суді однієї із зацікавлених країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram