ГоловнаПолітика

Заступник директора центру ЗНО не прийшов на суд щодо міри запобіжного заходу

Володимир Винник може поповнити список втікачів

Заступник директора центру ЗНО не прийшов на суд щодо міри запобіжного заходу
Фото: Макс Левин

Перший заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Володимир Винник не з'явився на суд з обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, встановлено, що Винник, вступивши у злочинну змову з невстановленими особами Центру, вносив зміни в результати зовнішнього незалежного оцінювання.

"28.07.2015 вказану посадову особу Головне слідче управління МВС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України повідомило про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 КК України. Того ж дня в суд направлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади. Судове засідання з цих питань перенесено на 30.07.2015 у зв'язку з неявкою підозрюваного", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 21 липня слідчі ГПУ, МВС та СБУ провели обшуки в УЦОЯО і вдома у керівника центру Ігоря Лікарчука і його першого заступника Володимира Винника. Під час обшуків було вилучено 130 тисяч доларів.

Обшуки проводилися в рамках кримінального провадження за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання» за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362, ст. 363, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364 КК України. Кримінальне провадження було розпочато за матеріалами департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

За версією ГПУ, керівники Центру змінювали дані в «Системі оцінки якості освіти» та «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання» за хабарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram