ГоловнаПолітика

Трибунал з приводу "Боїнга" все одно створять, навіть якщо Росія проти, - Сергєєв

Більшість країн Радбезу ООН підтримують резолюцію і створення трибуналу

Кілька країн, серед яких і Україна, виступають за створення трибуналу, щоб покарати винуватих у катастрофі рейсу MH17 на Донбасі.

Про це заявив постпред України в ООН Юрій Сергєєв, повідомляє ТСН. "Ми готові, що РФ може ветувати проект резолюції, але вона не може заветувати право країн, громадяни яких загинули в катастрофі, вимагати покарання для винуватих. Переконаний, що трибунал затвердять, навіть якщо не Радбезом ООН", - заявив він.

Він з тактичних міркувань не зізнався, як голосуватимуть 14 країн Радбезу ООН, проте зазначив, що більшість з них підтримують резолюцію і створення трибуналу, тому що в ньому немає нічого політичного, тільки бажання родичів знати, хто винен у смерті їхніх близьких.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Усі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Більшість із них були громадянами Нідерландів, 38 - громадянами Австралії.

Малайзія внесла в Раду Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування авіакатастрофи.

Раніше з ініціативою створення трибуналу виступили Австралія, Бельгія, Нідерланди і Україна.

Росія виступала проти цієї пропозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram