ГоловнаПолітика

Міліція почала розслідування за фактом вилучення фальшивих печаток ОВК у Чернігові

Чоловіка з печатками затримали нардепи.

Міліція почала розслідування за фактом вилучення фальшивих печаток ОВК у Чернігові
Архив
Фото: news.online.ua

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення фальшивих печаток виборчих комісій на довиборах у Чернігові. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook.

"Порушено кримінальну справу за ст. 358 ч. 1 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків - ред.). Злочин документується", - написав він.

За інформацією міністра, при затриманні оперативники виявили близько 130 накладок для печаток виборчкомів 205 округу.

Аваков стверджує, що МВС вранці отримало оперативну інформацію про перевезення фальшивих печаток виборчкомів, підготувалося і провело операцію із затримання.

"Представники конкуруючих штабів, нардепи - прибули на місце і своєю активністю (праведною чи ні - не мені судити) трохи заважають документувати процес - хвилюються. Чи то за те, що будуть викриті, чи то за те, що побачили підлий виверт конкурента. Це зрозуміло, але оперативники роблять свою роботу", - написав він.

Міністр зазначив, що виявлення цих печаток свідчить про підготовку фальсифікацій на виборах, і допустив, що ще будуть спроби фальсифікацій.

Нагадаємо, сьогодні в Чернігові кілька народних депутатів спіймали чоловіка з печатками окружних і дільничних виборчих комісій.  Він перевозив їх із Києва до Чернігова. Про вміст пакета, за його словами, не знав.

Пізніше прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ у Чернігівській області повідомила, що міліція направила на експертизу дублікати печаток окружної та дільничних виборчкомів округу №205.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram