ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає від правоохоронців забезпечити порядок на виборах у Чернігові

"Вибори у 205-му окрузі - це ще один тест на демократичність країни"

Яценюк вимагає від правоохоронців забезпечити порядок на виборах у Чернігові
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся з листом до голови Центральної виборчої комісії, голови СБУ, міністра внутрішніх справ, а також голови Чернігівської ОДА щодо виборів у 205-му окрузі в Чернігові.

Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

"Україна має досвід проведення чесних і прозорих виборів, які відповідали високим стандартам ОБСЄ та Європейського Союзу. Вибори в 205-му окрузі - це ще один тест на демократичність країни", - підкреслив Яценюк.

Він також висловив стурбованість тим, як відбувається виборчий процес у цьому окрузі.

Глава уряду вимагає, щоб ці вибори було проведено відповідно з найвищими стандартами ОБСЄ, Євросоюзу щодо чесності та прозорості. Він вимагає від ЦВК і Чернігівської ОДА забезпечення неухильного дотримання вимог виборчого законодавства, реалізації загального, рівного і прямого виборчого права громадян України.

Яценюк також вимагає від правоохоронних органів забезпечити порядок і дотримання законності як у день проведення виборів, так і під час встановлення результатів голосування.

Нагадаємо, довибори в Чернігові відбудуться 26 липня. Вони пройдуть, оскільки кандидат від Блоку Петра Порошенка Валерій Куліч, який переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 року, у березні 2015 року був призначений чернігівським губернатором, відповідно, склав свій депутатський мандат. За місце в Раді змагаються понад 90 кандидатів - рекордна кількість в історії України.

Охоронятимуть правопорядок на виборах у Чернігові близько 300 бійців Нацгвардії та спецпідрозділів патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів" і "Кіровоград".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram