ГоловнаПолітика

Україна виконала всі умови МВФ для отримання другого траншу

Прем'єр Яценюк обговорив економічну ситуацію в Україні з делегацією Європарламенту

Україна виконала всі умови МВФ для отримання другого траншу
Яценюк проводит встречу с делегацией Европарламента
Фото: kmu.gov.ua

Уряд України виконав усі критерії Міжнародного валютного фонду й очікує позитивного рішення за підсумками засідання Ради директорів МВФ 31 липня щодо наступного траншу фінансової допомоги.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк на зустрічі з делегацією депутатів Європарламенту, передає офіційний сайт Кабміну.

Від Європарламенту участь у зустрічі взяли голова Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС Андрій Пленкович і голова Комітету у закордонних справах Ельмар Брок.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання соціального та економічного становища України. "Дуже багато залежить від процесу реструктуризації боргу... Але це не остаточне рішення. Нам потрібно запустити українську економіку і підтримати тих, хто цього потребує, чиї життєві стандарти істотно знизилися. Уряд намагається знайти шлях, як збільшити соціальні витрати. Разом ми з цим упораємося", - зазначив Яценюк.

За його словами, уряд України високо цінує співпрацю з Європарламентом і його стійку позицію в підтримці українського народу. "Переконаний, що, незважаючи на всі виклики, завдяки нашим спільним діям ми побудуємо історію успіху", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, в Києві з 12 травня по 11 червня працювала місія МВФ у рамках першого перегляду програми EFF. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня - на початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийняте рішення про виділення другого траншу за програмою EFF.

16 липня Верховна Рада прийняла три закони, які мають розблокувати виділення Україні $1,7 млрд від МВФ. Засідання ради директорів Фонду, за підсумками якого Україні може бути надано другий транш обсягом $1,7 млрд, очікується 31 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram