ГоловнаПолітика

Суд дозволив ГПУ заочне розслідування проти екс-заступника міністра Ігнатова

На черзі Янукович, Арбузов і Клименко

Суд дозволив ГПУ заочне розслідування проти екс-заступника міністра Ігнатова
Андрей Игнатов
Фото: golos.ua

Печерський райсуд Києва в п'ятницю надав дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова.

Про це на брифінгу сказав заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Щодо Ігнатова мова йде про підозру у зловживанні службовим становищем, а саме: з корисливих мотивів скасування податкових повідомлень та рішень про накладення податкових стягнень на суб'єкти господарювання, що завдало збитків державі на 220 млн гривень", - сказав заступник генрокурора.

Він підкреслив, що це вже друге рішення суду про початок заочного розслідування проти екс-держчиновників.

Зокрема, 23 липня суд дозволив розпочати заочний процес проти екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, підозрюваної у розкраданні 6,5 млн гривень держкоштів.

Після отримання рішення суду Генпрокуратура має намір у ЗМІ розмістити повідомлення про підозру Богатирьовій та Ігнатову і запропонувати їм прибути на суд.

У разі відсутності відповіді на цю пропозицію обвинувальні акти проти підозрюваних передадуть в суд і почнеться процес заочного засудження.

Ухвалення заочного вироку дозволить конфіскувати майно засуджених як в Україні, так і за кордоном.

За словами Каська, наразі Печерський суд розглядає також клопотання Генрокуратури про початок заочного розслідування проти екс-президента Віктора Януковича, колишнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра Сергія Арбузова, голови правління ПАТ "Фармстандарт-Біолік" Олександра Стащенка, екс-міністра Олександра Клименка.

Нагадаємо, на початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України доповнили главою 24-1, яка передбачає процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість судом заочного засудження у ситуації, коли особа перебуває у міждержавному або міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram