ГоловнаПолітика

Саакашвілі домігся відсторонення начальника Іллічівського порту

Глава області звинуватив Юрія Крука в корупції

Саакашвілі домігся відсторонення начальника Іллічівського порту
Ильичевский порт
Фото: www.dengi-info.com

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі домігся від Мінінфраструктури відсторонення начальника Іллічівського морського торгового порту Юрія Крука.

"Після більш ніж підозрілої передачі основних причалів Іллічівського порту офшорній компанії, зареєстрованій у Центральній Американській Республіці Беліз, вчора о 12 ночі ми, нарешті, домоглися усунення керівника Іллічівського порту з посади. Мільярди гривень втрачають українці щороку через контрабанду і офшорні махінації. Сподіваюся, нове керівництво підберуть у результаті чесного, прозорого конкурсу, щоб інтереси працівників не постраждали і бюджет почав отримувати доходи. І що ще дуже важливо, я вимагаю від Міністерства інфраструктури та Міністерства економіки анулювати корупційний контракт з белізькою компанією і повернути причали державі", - написав він у своєму фейсбуці.

У Мінінфраструктури "Українській правді" повідомили, що Крука відсторонили "на час проведення позапланового аудиту відповідності та фінансового аудиту" з 23 липня, але зі збереженням заробітної плати. Підставою для цього стали постанова Генпрокуратури про призначення перевірки та наказ самого міністерства про позапланову перевірку.

Нагадаємо, Юрій Крук очолює Іллічівський порт з 2013 року. У середу Саакашвілі висловив невдоволення зволіканням з вибором за конкурсом нового керівника Іллічівського порту.

У квітні Мінінфраструктури оголосило конкурсний відбір керівника Іллічівського морпорту, проте 19 червня цей конкурс скасували. Через місяць міністерство призначило новий конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram