ГоловнаПолітика

Шокін зажадав від Ляшка з'явитися на допит

Головний "радикал" ухиляється від заяви на Сергія Клюєва

Шокін зажадав від Ляшка з'явитися на допит
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін у четвер зустрівся з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком і попросив його з'явитися на допит.

"Віктор Шокін порушив питання щодо ігнорування Олегом Ляшком викликів до Генеральної прокуратури. Протягом 2-х місяців слідчі не мають можливості отримати свідчення щодо пропозиції депутатам фракції Радикальної партії хабара за неголосування з питання зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва. Заяву про факт одержання такої пропозиції раніше зробив Олег Ляшко. Під час бесіди досягнуто домовленостей про те, що Олег Ляшко наступного тижня у вівторок з'явиться в Генеральну прокуратуру і дасть усі необхідні свідчення", - повідомляється на сайті ГПУ.

Ляшко домагався зустрічі з Шокіним, щоб обговорити подання генерального прокурора до парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від фракції Радикальної партії Андрія Лозового. Шокін на зустрічі погодився зустрітися і з іншими представниками фракції Радикальної партії.

Нагадаємо, у травні Ляшко заявив журналістам, що Сергій Клюєв пропонував одному з депутатів від Радикальної партії 50 мільйонів доларів, щоб фракція не голосувала за подання генпрокурора про зняття з нього депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram