ГоловнаПолітика

Прокурори під час обшуків у справі ЗНО знайшли 130 тисяч доларів

Вилучено комп'ютери, через які змінювалися результати оцінювання.

Прокурори під час обшуків у справі ЗНО знайшли 130 тисяч доларів
Олег Залиско
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура під час обшуків у справі про підтасовування результатів зовнішнього оцінювання виявила не тільки комп'ютери, з яких здійснювалися несанкціоновані заходи в "Систему оцінки якості освіти" та "Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання", а також 130 тисяч доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Ці втручання, за словами заступника генерального прокурора Олега Зліска, проводилися працівниками Українського центру оцінювання якості освіти. Деяких з них уже встановлено, вони отримали повістки в ГПУ.

"За результатами обшуків, проведених в центрі і за місцем проживання його окремих посадових осіб, виявлено комп'ютерну техніку, з якої проводилося втручання в систему, кошти у розмірі 130 тис доларів США, а також листування, яке дає підставу органу досудового розслідування підозрювати окремих осіб у вчиненні конкретних корупційних кримінальних правопорушень", - заявив Заліско.

Він зазначив, що злочин є складним, тому що раніше систему ЗНО вважали захищеною в повному обсязі, і поки що незрозуміло, в якій формі і яким способом здійснено втручання в цю систему.

Нагадаємо, вчора слідчі ГПУ, МВС та СБУ провели обшуки в УЦОЯО і вдома у керівника центру Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника. Міністр освіти Сергій Квіт висловив підтримку Лікарчуку, заявивши, що не сумнівається в його порядності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram