ГоловнаПолітика

Москаль відправляє контрабандистів в АТО

Губернатор нарікає, що план мобілізації виконано лише на 10%

Москаль відправляє контрабандистів в АТО
Фото: Макс Левин

У Закарпатській області трьох затриманих на гарячому контрабандистів відправлено у військкомат для мобілізації, повідомив глава області Геннадій Москаль.

Як повідомляється на його сайті, з минулого тижня на Закарпатті активно шукають місця, використовувані для приховування нелегальних мігрантів та тютюнових виробів, призначених для контрабанди.

"За останні дві доби на зеленому кордоні затримано трьох місцевих жителів, які намагалися переправити за кордон дев'ять ящиків цигарок. Цигарки вилучено, а затриманих (чоловіки призовного віку), відправлено у військкомат для мобілізації до Збройних сил України", - пише Москаль.

Крім того, позавчора в одному з вантажних вагонів потяга, який провозив за кордон руду, знайшли шість ящиків цигарок. Зараз силовики встановлюють організаторів цієї контрабандної схеми.

А поблизу кордону зі Словаччиною виявлено дельтаплан, який після наближення прикордонників злетів у бік Словаччини. Про незаконний повітряний перетин кордону повідомлено словацьких прикордонників.

Зазначається, що кількість спроб контрабанди на Закарпатті різко зменшилася.

"Працівники військкоматів не можуть знайти осіб, які проходять за базою даних силовиків як контрабандисти (загалом таких в області близько 2,5 тисяч осіб), щоби вручити їм повістки. При тому, що шоста хвиля мобілізації на Закарпатті виконана всього на 10 відсотків", - підсумував Москаль.

Нагадаємо, у Закарпатській області членам партії "Єдиний центр" Віктора Балоги почали масово приходити повістки у військкомат. Балогу називають одним з організаторів контрабанди в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram