ГоловнаПолітика

Раді запропонували амністувати учасників мукачівських подій

Тексту законопроекту на сайті Ради немає.

Раді запропонували амністувати учасників мукачівських подій
Фото: zakarpattya.net.ua

У Раді 21 липня зареєстровано проект Закону "Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників конфлікту на території Закарпатської області" №2417а.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Авторами проекту є депутати фракції Радикальної партії Олег Ляшко, Ігор Мосійчук, Віктор Вовк, Андрій Лозовий і Олег Купрієнко.

Тексту законопроекту на сайті Ради немає.

Як повідомив Олег Ляшко, метою закону є умиротворення конфлікту на Закарпатті. "Якщо Верховна Рада вважає за доцільне амністувати терористів Путіна, то не бачу причин, чому не можна оголосити амністію бійцям "Правого сектору", які проливали кров за рідну землю. Звичайно, за умови здачі ними зброї", - написав він у Facebook.

Як відомо, 17 липня лідер ПС Дмитро Ярош запропонував свій варіант амністії, заявивши, що бійцям ПС, які брали участь у перестрілці на Закарпатті, потрібно дати можливість "змити кров'ю" свою провину.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьом. Той запросив частину бійців до свого кабінету. Тим часом хтось (за основною версією - хтось із решти "правосєків") вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати постраждалого. У перестрілці з міліцією двох бійців ПС убили. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і сховалися в лісах. У перестрілці отримали поранення ще троє міліціонерів. Згодом чотирьох бійців ПС затримали, шестеро переховуються.

За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про перерозподіл контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram