ГоловнаПолітика

Слідство сфальсифікувало відеодокази у справі Савченко

Бойовики "невміло" відредагували відео, щоб поміняти час, повідомив адвокат.

Слідство сфальсифікувало відеодокази у справі Савченко
Фото: EPA/UPG

Експерт виявив невміле редагування відеофайлів, наданих сепаратистами, які нібито підтверджували провину Надії Савченко.

Про це написав у Facebook Ілля Новиков

"Експерт у мене на очах зробив чудо - заліз у відеофайли, надані свідком звинувачення, і просто пальцем на моніторі показав, як їх невміло редагували, щоб поміняти час. Алібі Савченко підкріплюється відеозаписом, причому не українським, а з боку сепаратистів. Подробиці будуть свого часу", - написав Новиков.

Також адвокат повідомляє, що зараз фахівці зі стільникового зв'язку готують аналіз для уточнення картини телефонного білінгу у справі Савченко. Він покаже нестиковки в "доказовій базі" Слідкому Росії.

Раніше стало відомо, що попереднє слухання у кримінальній справі проти Савченко відбудеться в міському суді Донецька Ростовської області 30 липня.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти Савченко.

За версією російського слідства, вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по блокпосту бойовиків ЛНР, де перебували кореспонденти ВДТРК. У результаті обстрілу двоє росіян були вбиті. Савченко також звинувачують в умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза пунктом пропуску.

Тож Савченко звинувачують у вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство загальнонебезпечним способом, а також у незаконному перетині кордону РФ (ч.2 ст.105, ч.3 ст.30, ч.2 ст.105, ч.1 ст .322 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram