ГоловнаПолітика

Яценюк: "Дніпро-1" стане основою для українського SWAT

Прем'єр у Дніпропетровську вручив нагороди бійцям підрозділу

Яценюк: "Дніпро-1" стане основою для українського SWAT
Фото: Яценюк,Днепр-1

Cпецполк МВС "Дніпро-1" стане основою для спецпідрозділу "КОРД" ("Корпус оперативно-раптової дії", український аналог американського SWAT). Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який в рамках робочого візиту до Дніпропетровська разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим відвідав місце дислокації спецполку МВС "Дніпро-1".

Як повідомляє прес-служба уряду, Яценюк ознайомився з матеріальною базою спецпідрозділу, зокрема з його забезпеченням бойовою технікою, оглянув казарму бійців, розраховану на 200 осіб, а також речовий склад. У командно-штабній машині глава уряду вийшов на зв'язок з передовою в Пісках.

Яценюк підкреслив, що "Дніпро-1" - це перший добровольчий батальйон, сформований торік на початку бойових дій на сході України: "Кожен з вас є не просто добровольцем. Ви громадяни, які не по порядку, а за покликом душі, серця і свого боргу перед країною першими сформували добровольчий батальйон і першими пішли на фронт, щоб боротися проти російського агресора і захищати кожну українську родину, захищати нашу незалежність, нашу державу і майбутнє кожної української родини".

Від імені уряду України Арсеній Яценюк висловив подяку бійцям: "Спасибі за те, що ви боретеся. Мир можна отримати тільки тоді, коли у нас сильна армія, сильна Національна гвардія і сильний "Дніпро-1". Слава Україні!"

Яценюк і Аваков також вручили державні нагороди та відомчі відзнаки 44 бійцям полку. Четверо спецпризначенців отримали іменну зброю. Також вручено нагороди волонтерам.

Нагадаємо, КОРД створять в рамках реформування МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram