ГоловнаПолітика

Донька Гайдара відхрестилася від визнання анексії Криму

Марія Гайдар збирається отримати українське громадянство.

Донька Гайдара відхрестилася від визнання анексії Криму
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Донька російського економіста і політика Єгора Гайдара Марія, яка стане заступником голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, заявила, що вона проти анексії Криму Росією.

"У зв'язку з появою великої кількості запитань у соцмережахя хочу ще раз озвучити свою позицію: я завжди була за територіальну цілісність України, проти анексії Криму і категорично проти війни, яка ведеться на сході України. Цю позицію я неодноразово озвучувала в Росії, і моя незгода з політикою і війною, в тому числі, є причиною того, що я прийшла працювати сюди і збираюся отримати українське громадянство", - написала вона у фейсбуці.

У жовтні 2014 року в інтерв'ю російському виданню "Йод" Гайдар заявляла, що Крим "по факту" російський.

"Крим тепер просто по факту наш. Я абсолютно згодна з Навальним. Просто так його справді повернути неможливо. І це велика проблема для нас, яку потрібно буде якось вирішувати. Можливо, проводити референдум - колись, через багато років. Усім треба буде шукати вихід з цієї ситуації. Відповідальність за пошук виходу, звичайно, лежить на Росії, тому що саме ми це все влаштували і організували. Я вважаю, що це не відповідало світовому праву, угодам і добросусідським відносинам, але це вже сталося. І Росія людей ось так просто назад не віддасть. А що стосується війни в Україні, яка зараз триває, - це абсолютно злочинно. І всі політтехнологи, які це організовують, які відправляють людей туди воювати, - вони все чинять дуже серйозний злочин, як моральний, так і політичний", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram