ГоловнаПолітика

Заарештований після обшуків у ГПУ бізнесмен вийшов під заставу

Родичі зібрали 3,2 млн гривень і виплатили за нього заставу.

Заарештований після обшуків у ГПУ бізнесмен вийшов під заставу
Фото: www.facebook.com/slavik.karamazov

У п'ятницю, 17 липня, на свободу з-під варти вийшов підприємець Валерій Гібаленко. Він є третім фігурантом у справі підозрюваних у хабарництві колишніх прокурорів Володимира Шапакіна та Олексія Корнійця.

За даними джерела УНІАН, родичі Гібаленка зібрали 3,2 млн гривень і виплатили за нього заставу.

Таким чином, на сьогоднішній день з трьох фігурантів справи під вартою перебуває лише колишній заступник прокурора Київської області Корнієць. Шапакіна випустили під заставу ще 9 липня.

Нагадаємо, Шапакіна і Корнійця затримали в рамках спецоперації, яку курирував заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе, 5 липня цього року. Слідчі дії проводилися в кабінетах першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, де було знайдено великі суми валюти та пакети діамантів.

Після цього стосовно команди Сакварелідзе і співробітників СБУ, які брали участь в операції, було порушено дві кримінальні справи. Їх закрили тільки після втручання президента Петра Порошенка, який вимагав довести до кінця цю кримінальну справу.

16 липня Шапакіна і Корнійця було звільнено з органів прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram