ГоловнаПолітика

Україна отримала від Нідерландів попередні результати слідства щодо МН17

Результати розслідування оприлюднять наприкінці серпня.

Україна отримала від Нідерландів попередні результати слідства щодо МН17
Фото: EPA/UPG

Україна отримала від Нідерландів попередні результати слідства щодо катастрофи "Боїнга".

Про це заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, повідомляється на сайті Міністерства регіонального розвитку.

Зубко нагадав, що Нідерланди головують у кримінальному та технічному розслідуванні.

"Кримінальна частина розслідування практично завершена, і вже є попередні висновки. Технічне розслідування вже завершується, і є два звіти нідерландської сторони, які надіслано українській стороні. Незалежне бюро розслідування катастрофи зараз збирає коментарі до цих проектів від усіх міністерств (країн, громадяни яких загинули, - ред .)", - розповів він.

"Наступного тижня ці коментарі буде надіслано нідерландській стороні. У третій декаді серпня нідерландська сторона, зібравши коментарі практично всіх країн, які залучені до розслідування, оголосить про висновки технічної комісії", - повідомив Зубко.

Нагадаємо, Президент Петро Поршенко в п'ятницю в Кривому Розі сказав, коментуючи катастрофу "Боїнга": "Розслідування закінчено. Попередні результати переконливо свідчать, що постріл був зроблений з окупованої російськими військовими території російською ракетою російським екіпажем ("Бука", - ред.)". Відповідне повідомлення було розміщено в офіційному твіттері Президента, проте пізніше його видалили.

Раніше телеканал CNN з посиланням на проект доповіді про розслідування причин катастрофи рейсу MH17, який розіслали Нідерланди, повідомив, що в документі не тільки вказується, звідки саме було випущено ракету, а й що територію, з якої її було випущено, контролювали проросійські бойовики. Втім, про те, що це була російська ракета і її випустили російські військові, CNN не повідомляв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram