ГоловнаПолітика

Вибори на підконтрольній частині Донбасу проведуть за окремим законом

Президентська вертикаль хоче вирішувати, де проводити голосування

Вибори на підконтрольній частині Донбасу проведуть за окремим законом
Фото: Макс Левин

Влада хоче провести місцеві вибори на підконтрольній Україні частині Донецької та Луганської областей за окремим законом.

"Є політична домовленість, і вона виглядає так: вибори на окупованій території не проводяться, а вибори на території, де діють військово-цивільні адміністрації, проводять за окремим законом", - цитують на сайті Блоку Петра Поршенка слова першого заступника голови фракції Ігоря Кононенка.

Зараз у низці міст і районів на Донбасі діють понад 20 військово-цивільних адміністрацій, проте на більшості підконтрольної Україні частини Донецької та Луганської областей все ще працює обрана у 2010 році місцева влада.

Варто зазначити, що у п'ятницю президент Петро Порошенко анонсував розгляд на початку наступного тижня Радою безпеки і оборони введення військово-цивільних адміністрацій на всій території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, відповідно до закону, військово-цивільні адміністрації, замкнуті на президента, наділені повноваженнями ухвалювати рішення, проводити чи не проводити місцеві вибори.

Напередодні глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що місцеві вибори у низці підконтрольних Україні міст, близьких до лінії фронту, проводити не можна. Серед таких міст він назвав Маріуполь, Лисичанськ, Красноармійськ, Сєвєродонецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram