ГоловнаПолітика

Винні у катастрофі МН17 неминуче будуть покарані, - Порошенко

Президент звернувся до світової спільноти в річницю аварії "Боїнга"

Винні у катастрофі МН17 неминуче будуть покарані, - Порошенко
Фото: www.president.gov.ua

Винні у катастрофі малайзійського "Боїнга" МН17 на сході України неминуче будуть покарані.

Про це заявив президент Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди річниці трагедії.

"Рівно рік тому пасажирський літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній летів з Амстердама в Куала-Лумпур. 283 пасажири. 15 членів екіпажу. Громадяни 10 країн. 80 дітей, троє з яких діти віком до 2 років. Лікарі, вчені, політики, громадські діячі. Доньки, сини, дідусі та бабусі, дружини. На жаль, цей цивільний літак і 298 людей на борту став метою безжальної терористичної атаки з території, окупованої підтримуваними Росією бойовиками", - сказав президент.

За його словами, зброя, з якої збили літак, могла потрапити в руки терористів тільки з Росії.

"Це не могло статися без участі, без прямого наказу від вищого політичного і військового керівництва сусідньої держави. Рівно рік тому "камуфляж" потворної гібридної війни, розв'язаної проти України, було знято... Сьогодні наш народ згадує цю трагедію і розділяє скорботу і печаль із сім'ями, які втратили своїх близьких", - сказав Порошенко.

Він також пообіцяв встановити меморіальний знак на місці катастрофи літака у селищі Грабове Донецької області.

Президент зазначив, що Україна разом з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами звернулася до Ради Безпеки ООН з проханням заснувати міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у цьому злочині.

"Торік ми дали клятву, що винні у трагедії будуть покарані. Це не порожні слова. Вбивці мають знати, що покарання неминуче", - сказав президент.

Нагадаємо, до створення міжнародного кримінального трибуналу щодо збитого на Донбасі "Боїнга" долучилася Великобританія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram