ГоловнаПолітика

Співробітникам Антикорупційного бюро заборонили членство в партіях

Детективам наказано бути поза політикою.

Співробітникам Антикорупційного бюро заборонили членство в партіях
Фото: dyvys.in

Верховна Рада заборонила співробітникам Національного антикорупційного бюро бути членами політичних партій. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №2492 проголосували 254 депутати при мінімально необхідних 226.

Як наголошується в пояснювальній записці, даний законопроект розроблено з метою приведення законодавчих актів у відповідність із законом та забезпечення практичної реалізації його положень у частині включення новоствореного державного правоохоронного органу - Національного антикорупційного бюро України.

Одним з положень проекту закону пропонується доповнити статтю 6 закону України "Про політичні партії", заборонивши працівникам НАБ бути членами політичних партій. Членами політичних партій не можуть бути також судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ; співробітники СБУ, військовослужбовці, працівники органів доходів і зборів; персонал Державної кримінально-виконавчої служби.

Також закон включає Антикорупційне бюро в число державних органів, що беруть участь у боротьбі з організованою злочинністю, до кола суб'єктів забезпечення національної безпеки.

Нагадаємо, всього у структурі НАБ буде працювати 242 детективи. Наразі проводиться конкурс на 100 детективів. На нього подали заявки 2233 людини. Конкурс триватиме два тижні і проходитиме в чотири етапи. 8 липня розпочався перший етап - тестування на знання законодавства. Наступні етапи конкурсу - тестування загальних здібностей кандидатів, психологічне тестування, яке включає поліграф, і співбесіда з конкурсною комісією Антикорупційного бюро.

Антикорупційне бюро розраховує, що перші детективи приступлять до роботи з 1 жовтня. Зарплата детектива становитиме 30 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram