ГоловнаПолітика

Рада прийняла 4 закони, необхідні для отримання міжнародної фінансової допомоги

Ухвалені закони дозволять розблокувати виділення чергового траншу від МВФ і СБ

Рада прийняла 4 закони, необхідні для отримання міжнародної фінансової допомоги
Фото: dyvys.in

Верховна Рада прийняла три закони, які повинні розблокувати виділення Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україні $1,7 млрд другого траншу кредиту EFF, і ще один закон, який дозволить отримати додатково $1 млрд від Світового банку, 200 млн євро від Німеччини та $300 млн від Японії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо на цьому тижні Верховна Рада підтримає потрібні законопроекти, Україна зможе рухатися далі в бік отримання $3,2 млрд фінансової підтримки, яка необхідна нашій країні", - заявив напередодні заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов.

За його словами, головним для розблокування співпраці з МВФ було прийняття законопроекту №2045-а про поліпшення системи гарантування вкладів фізичних осіб та розв’язання гострих проблем з прозорістю та ефективністю роботи Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО). Два інші законопроекти з "пакета МВФ" - №2956 про механізми впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України" і №2873 щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро.

Для отримання фінансової підтримки від Світового банку за двома проектами на $1 млрд і прив'язаною до неї макрофінансовою допомогою Японії та Німеччини було прийнято законопроект №2029-а з регулювання у сфері комунальних послуг, який має забезпечити єдиний підхід у сфері формування та встановлення тарифів.

Нагадаємо, 3 липня Рада не знайшла часу розглянути три законопроекти, необхідні для отримання чергового траншу МВФ.

За словами голови Національного банку Валерії Гонтаревої, у разі прийняття Радою потрібних законопроектів МВФ розгляне виділення Україні другого траншу 31 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram