ГоловнаПолітика

Шокін звільнив спійманих на хабарі прокурорів Шапакіна і Корнійця

Майно і рахунки прокурорів-хабарників знаходяться під арештом

Шокін звільнив спійманих на хабарі прокурорів Шапакіна і Корнійця
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив з органів прокуратури першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця, які підозрюються в хабарництві.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Розслідуванням кримінального провадження за фактом вчинення вказаного злочину займається управління з розслідування у кримінальних провадженнях щодо працівників прокуратури та інформаційної безпеки ГПУ, підпорядковане заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо працівників прокуратури ГПУ, підпорядкований заступнику генпрокурора Віталію Каськіву", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 липня у приміщенні прокуратури Київської області провели обшук. У хабарництві підозрюється заступник керівника облпрокуратури Олександр Корнієць. Також обшук проводився і за місцем його проживання, і у будинку одного із заступників керівника ГСУ ГПУ Володимира Шапакіна. У чиновників знайшли близько 500 тис. доларів і коштовності.

Також під час обшуків на робочих місцях і у приватних будинках правоохоронці виявили докази корупційної діяльності прокурорів. Так, під час обшуку у Шапакіна було знайдено $130 тис. у кабінеті; $30 тис. і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами із загальною кількістю 65 каменів.

Прокурорів повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram