ГоловнаПолітика

Родичі жертв збитого "Боїнга" подали позов до Стрєлкова на $900 млн

Позивачі вважають Росію відповідальною за подію.

Родичі жертв збитого "Боїнга" подали позов до Стрєлкова на $900 млн
Фото: EPA/UPG

Родичі пасажирів збитого на Донбасі "Боїнга" подали позов до "екс-міністра оборони ДНР" Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) на 900 млн доларів.

Про це пише

The Telegraph.

Справу порушено від імені 18 сімей пасажирів, які в момент катастрофи перебували на борту літака. Вони претендують в цілому на 900 млн дол.

У поданих до суду документах наполягають, що Гіркін, використовуючи псевдонім Ігор Стрєлков, діяв з дозволу Кремля і керував військовими операціями сепаратистів, під час однієї з яких і було збито малайзійський "Боїнг", а Гіркін віддав наказ, сприяв і / або підбурював до скоєння цього нападу та / або вступив у змову з тими, хто запустив ракету або ракети.

При цьому позивачі заявляють, що Гіркін діяв під прямим або очевидним керівництвом уряду Росії. Автори позову вважають, що ракету, якою збили літак, ввезли з російської території.

Також позов подано проти авіакомпанії Malaysia Airlines, яку звинувачують у недбалості під час планування курсу літака над охопленим збройним конфліктом Донбасом. Позов подано від імені Рейні Далзьєл - дружини одного з пасажирів рейсу. Malaysia Airlines від коментарів відмовилася.

Нагадаємо, в результаті

катастрофи "Боїнга" 17 липня 2014 року загинули 298 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram