ГоловнаПолітика

Проти головного редактора газети "Вести" порушили справу

Ігоря Гужву підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Проти головного редактора газети "Вести" порушили справу
Игорь Гужва собственноручно раздает первый номер "Вестей" возле м. Крещатик
Фото: www.mediabusiness.com.ua

Прокуратура та Державна фіскальна служба підозрюють головного редактора газети "Вести" Ігоря Гужву в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Як повідомляє нардеп Сергій Висоцький у своєму блозі, справа стосується транзакції на суму 19 млн гривень від ТОВ "Ледіс" на рахунки "Вестей." На той момент "Ледіс" було зафіксовано в базах як фіктивну компанію, яка брала участь у конвертаційною ланцюжку, що згодом було підтверджено судом. Після того як Держфінмоніторинг простежив джерело грошей, виявилося що на конверт вони зайшли з компаній, близьких до Курченка", - написав Висоцький. За його словами, гроші зайшли як поворотна фінансова допомога, що не обкладається податком, однак насправді її не було повернуто.

Оскільки Гужва перебуває в Росії, підозру йому так і не вдалося вручити.

Головний редактор "Вестей" через свій фейсбук заявив, що справа базується на прямому підробленні та фальсифікації. Він підтвердив, що газета отримала поворотну фіндопомогу в "Ледіс", а повернути їх не змогла, тому що рахунки ТОВ до терміну повернення позики було вже заблоковано податківцями.

Нагадаємо, 18 червня в приміщенні, де розташовані керуюча компанія холдингу "Вести", а також редакції газети "Вести" та журналу "Вести.Репортер", відбувся обшук.

Раніше медіа-експерти провели контент-аналіз газети "Вести" і повідомили, що в кожному номері транслюється 2-4 тези російської пропаганди. Крім того, видання послідовно створює негативний образ суспільно-політичної реальності в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram