ГоловнаПолітика

Порошенко вирішив відволікти жителів Закарпаття від контрабанди роботою

Президент вимагає посилити боротьбу з корупцією в найзахіднішому регіоні України.

Порошенко вирішив відволікти жителів Закарпаття від контрабанди роботою
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Мукачевого заявив, що влада забезпечить можливість для легального заробітку в Закарпатській області.

"Усі, хто матиме можливість і бажання чесно працювати, знайдуть на Закарпатті надійний захист і привабливий інвестиційний клімат", - заявив президент.

Варто зазначити, втім, що Закарпатська область - аж ніяк не найгірший регіон з точки зору безробіття. За методологією Міжнародної організації праці, рівень безробіття серед працездатного населення становить 9,9%. У Полтавській області, наприклад, він вищий від 14%, а в Луганській - 16%.

Водночас Порошенко вимагає від силовиків посилити боротьбу з корупцією на кордоні та контрабандою. "Я хочу бачити спільний результат від роботи митників, прикордонників, прокурорів, Служби безпеки України, міліціонерів та місцевої влади", - сказав Порошенко. За словами Президента, він очікує результату вже протягом декількох тижнів.

"Контрабанда з цього боку не може здійснюватися, якщо її не чекають з того боку. І це є підтвердженням транскордонної корупції. Ми об'єднаємо зусилля України з нашими сусідами - членами Європейського Союзу для того, щоб і з того боку все це... припинити" , - додав він.

На нараді з представниками силових відомств Президент також зажадав припинити незаконне вирубування та реалізацію лісу. "Шановні закарпатські лісівники, через кого, через які неіснуючі офшори ви продавали цей ліс, на які західні рахунки йшли ці гроші - це все вже відомо. За моїм дорученням було співробітництво Податкової міліції, Служби безпеки України та фінмоніторингу. Чекайте скоро гостей. І це стосується не тільки закарпатців", - сказав Президент.

Нагадаємо, Порошенко разом з міністром внутрішніх справ змінили верхівку регіону - від губернатора до начальників міліції, СБУ та місцевих прикордонних загонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram