ГоловнаПолітика

Рада ввела кримінальну відповідальність за неякісні закупівлі для ЗСУ

У Кримінальному кодексі з'явилася нова стаття.

Рада ввела кримінальну відповідальність за неякісні закупівлі для ЗСУ
Архив
Фото: LB.ua

Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за порушення службовою особою законодавства у сфері виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт і послуг оборонного призначення чи продукції речового, матеріально-технічного забезпечення для Збройних Сил та інших військових формувань.

За ухвалення в цілому законопроекту №1793 проголосували 238 депутатів за мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни внесено до Кримінального кодексу, який доповнять статтею 114-2.

Такі дії службових осіб усупереч установленим законодавством правилам, стандартам або технічним регламентам у військовій сфері каратимуть позбавленням волі на строк 5-8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до двох років.

Такі дії, вчинені посадовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, які спричинили матеріальну шкоду в розмірі 10 і більше тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або зрив виконання військовим підрозділом оперативного завдання, тяжкі тілесні ушкодження, загибель людей, інші тяжкі наслідки, каратимуть позбавленням волі на 8-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи виконувати певну діяльність до трьох років.

Нагадаємо, напередодні Міноборони перейшло на електронні закупівлі, що повинно усунути корупцію і знизити вартість закуповуваних товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram