ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати можуть створити Державне бюро розслідувань

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання. У порядку денному - ратифікація угоди (у формі обміну нотами) з Нідерландами про продовження до серпня 2016 року терміну дії угоди про захист розслідування катастрофи "Боїнга" (законопроект №0038).

Депутати розглянуть ще кілька ратифікаційних законопроектів: угода з Європейським інвестиційним банком про виділення кредиту на суму 400 млн євро на підтримку малих і середніх підприємств (законопроект №0039); угоду з Німеччиною щодо незв'язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн євро (№0048); угоду з Ірландією про уникнення подвійного оподаткування (№0049).

Також розглядатимуть угоди з Європейським Союзом про відновлення дії угоди з Європейською Спільнотою про наукове і технологічне співробітництво (законопроект №0040) і про участь України у програмі ЄС "Горизонт 2020 - Рамкова програма з досліджень та інновацій (2014-2020)" (№0044).

Крім того, депутати розглянуть законопроект №2058а про створення тимчасової слідчої комісії з перевірки викладених 31 березня у звіті міжнародної дорадчої групи при Раді Європи фактів перешкоджання об'єктивному і неупередженому розслідуванню скоєних вищими посадовими особами держави та працівниками правоохоронних органів злочинів під час акцій протестів з 21 листопада 2013-го по 22 лютого 2014 року.

У другому читанні, серед інших, заплановано розглянути законопроекти № 2114 про створення Державного бюро розслідувань, №1793 про введення кримінальної відповідальності за придбання неякісної продукції оборонного призначення і №2074а про дозвіл не враховувати отримане в період безпосередньої участі в антитерористичній операції грошове забезпечення при нарахуванні субсидій на комунальні послуги учасникам АТО та членам їх сімей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram