ГоловнаПолітика

Шахов ініціює закони з працевлаштування біженців та пільги підприємцям із зони АТО

Луганська Асоціація платників податків готує законопроекти для Ради

Шахов ініціює закони з працевлаштування біженців та пільги підприємцям із зони АТО
Фото: rbc.ua

Голова територіального відділення Всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України" у Луганській області Сергій Шахов ініціює розробку і внесення до Верховної Ради України законопроектів про підтримку працевлаштування біженців та надання пільг суб'єктам господарювання, які мусили евакуювати свій бізнес із зони АТО.

Про це пише РБК-Україна.

"Люди, які у своїй країні стали вимушеними переселенцями, а таких понад мільйон, втратили будинок, роботу, бізнес, повинні відчувати підтримку держави, тим більше, в такій ситуації. Саме тому, найближчим часом спільно з переселенцями, волонтерами, громадськими діячами, усіма, кому не байдужа доля людей з Луганської та Донецької областей, готуються два законопроекти, спрямовані на захист цих людей. Адже будь-який закон, насамперед, має захищати людей і посилювати їхні права громадян, гарантовані Конституцією", - переконаний Шахов.

За його словами, одним із законопроектів передбачається створення пільгових податкових умов роботодавцям, які надаватимуть роботу біженцям. Інша законодавча ініціатива спрямована на введення законодавчого дозволу на зменшення фінансового результату до оподаткування на 100% амортизації вартості основних засобів, які евакуюються з тимчасово окупованій території України і введені в експлуатацію на решті території України.

"Асоціація платників податків України" спільно з переселенцями та громадськістю вже працює над розробкою законопроектів і планує зареєструвати їх у ВРУ найближчим часом. Якщо парламент підтримає обидва закони, це дозволить підприємцям-переселенцям відновити свою діяльність, а для тимчасово безробітних із зони АТО ухвалення одного з цих законів зніме питання з працевлаштуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram