ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У порядку денному - закон про вибори, про недоторканність і про відеофіксацію порушень ПДР

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок має розглянути у другому читанні проект нової редакції Закону "Про місцеві вибори" (законопроект №2831-3).

Крім того, планується перше читання проекту змін до Конституції в частині скасування депутатської і обмеження суддівської недоторканості (законопроект №1776).

У другому читанні депутати мають намір розглянути законопроекти №2114 про створення Державного бюро розслідувань і №1793 про введення кримінальної відповідальності за придбання продукції, що створила реальні або потенційні загрози національній безпеці у воєнній сфері.

Також заплановано розглянути в цілому законопроекти №2423 про віднесення інформації про рухоме і нерухоме майно громадян до публічної і №2500 про надання розгляду клопотань про негласне слідство щодо суддів, працівників суду і правоохоронних органів суддям з інших територіальних юрисдикцій.

Крім того, у другому читанні планується розглянути законопроекти №2608 про дозвіл мобілізованим подавати декларацію про майно за 2014 рік протягом 30 робочих днів з моменту повернення до місця роботи і №2562 про відновлення функціонування автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

У першому читанні Рада має намір розглянути законопроекти №1888 про дозвіл позасудового відключення викрадених або загублених, а також нелегальних терміналів (телефонів, планшетів тощо), №2971 про скасування норми про прирівнювання регулювання виробництва і обігу пива до регулювання виробництва інших алкогольних напоїв і №2984 про розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram