ГоловнаПолітика

Порошенко впевнений, що екс-ректора Мельника посадять

Прокуратура оскаржила виправдувальний вирок, винесений в Ірпені.

Порошенко впевнений, що екс-ректора Мельника посадять
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко впевнений, що колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника  засудять і він сяде у в'язницю.

"У суспільстві сьогодні об'єктивне занепокоєння, коли злочинці, які скоїли злочин і були спіймані на місці злочину, випускаються під заставу. Про Мельника: прокуратура відреагувала на це. Друга позиція - була подана апеляція, і я не сумніваюся, що після того суспільного резонансу, якого ця справа набула, злочинець буде у в'язниці", - заявив він в інтерв'ю "1+1", яке показали ввечері в неділю.

Він зазначив, що зараз ініціює внесення в чинне законодавство поправки, щоб такі категорії громадян, як держслужбовці 1-го і 2-го рангу, судді, прокурори або правоохоронці, в разі обґрунтованих звинувачень у корупції не мали права виходити під заставу. "І я отримав чітку політичну відповідь парламенту, і я сподіваюся, що наша домовленість буде виконана. Ми домовилися також про те, що парламент нарешті розгляне питання суддівської та депутатської недоторканності", - сказав президент.

Нагадаємо, 8 липня Ірпінський міський суд виправдав Мельника у справі про отримання 120 тисяч гривень хабара за вступ двох абітурієнтів у 2013 році. Органи прокуратури пообіцяли оскаржити це рішення.

Проти Мельника існує ще одна кримінальна справа - про одержання хабарів під виглядом "благодійних внесків". Колишнього ректора звинувачують у тому, що він вимагав у бакалаврів гроші за вступ на 5-й курс. Цих "благодійних внесків" не використовували на потреби університету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram