ГоловнаПолітика

Яценюк закликав Раду прийняти урядові законопроекти

Прем'єр провів аналогії між Україною та Грецією.

Яценюк закликав Раду прийняти урядові законопроекти
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду не йти на канікули, поки депутати не проголосують урядові законопроекти.

"Ми йдемо, а треба бігти. Зі 180 законів, які Кабінет Міністрів вніс у парламент, більш ніж 100 залишилися не прийнятими. А це ті закони, які потрібні для реформування країни. Це закони для боротьби з корупцією, які дають можливість нам отримувати закордонні інвестиції , які дають можливість створити бізнес-клімат у країні, щоб сюди прийшли інвестори. Це закони, які по-новому формують соціальну, економічну та політичну систему країни", - заявив прем'єр під час свого щотижневого десятихвилинної звернення до народу.

Він повторив, що це складні реформи, але їх потрібно схвалювати, щоб отримати 3 млрд доларів допомоги від кредиторів і не повторити долі Греції.

"У нас зараз багато політичних сил обіцяють, що все буде добре, тільки дайте нам владу. Там півроку тому були такі самі, які пообіцяли - щойно вони прийдуть до влади, відразу всім піднімуть пенсії, заробітні плати, скасують усі податки - і всі будуть щасливо жити. У результаті в Греції протягом останніх трьох тижнів не працюють банки і країна перебуває на межі банкрутства. В результаті в Греції уряд переклав політичну відповідальність на грецький народ, вийшовши на референдум і запитавши, чи підтримують вони продовження жорстких, але правильних реформ. Народ відповів: ви ж нам перед виборами обіцяли, що цих складних реформ не буде, тому ми проти них. І в результаті грецький уряд, усупереч своїм передвиборним обіцянкам і всупереч референдуму в парламенті, проголосував за всі складні реформи, щоб отримати наступний транш допомоги", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, що сьогодні зі схожим закликом до Верховної Ради звернувся і Міжнародний валютний фонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram