ГоловнаПолітика

МВС має намір заарештувати ще 100 об'єктів холдингу Фірташа

У Ostchem хочуть забрати активів на 5,8 млрд грн

МВС має намір заарештувати ще 100 об'єктів холдингу Фірташа
Фото: 24.ua

Міністерство внутрішніх справ заарештувало 96 об'єктів холдингу Ostchem, який належить бізнесмену Дмитру Фірташу, і готує арешти ще 100 об'єктів.

Про це міністр заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Отже, створили схему - не заплатили державі 5,8 млрд грн. Що таке 5,8 млрд грн? Приблизно: річний бюджет Національної гвардії. Хороші гроші. Почавши розслідування, ми зробили дуже незручні для декого речі. Зокрема – заарештували газ, який належав групі цих компаній, аналогічно - 96 об'єктів, що належали групі цих компаній. Ще сто - на черзі, триває процедура арешту земельних ділянок і так далі", - сказав він.

За словами міністра, Фірташ або поверне державі 5,8 млрд грн добровільно, або ж у рахунок цієї суми буде конфісковано майно Ostchem.

"Або ті, хто винен державі, добровільно віддадуть борг - це був би дуже хороший варіант, нам, державі, дуже потрібні зараз ці 5,8 млрд, - або ж ми забираємо в рахунок боргів майно порушників, реалізовуємо його і отримуємо, таким чином, ті ж гроші", - зазначив Аваков.

При цьому міністр визнав, що свідки не давали свідчень про причетність особисто Дмитра Фірташа до розкрадання цих коштів.

Крім того, Аваков нагадав, що МВС розслідує ще одну справу стосовно Фірташа - за фактом змови колишніх керівників "Нафтогазу України" з олігархом під час розглядів у Стокгольмському суді, що завершилися поразкою української сторони.

Аваков повідомив, що МВС цю справу розслідувало, потім Гепрокуратура при Віталії Яремі її витребувала і закрила, але в червні МВС відновило розслідування.

"Ми в МВС отримали достатньо підстав для поновлення розслідування. У тому числі - свідчення іноземних юристів, що показали: мала місце невмотивована - це м'яко кажучи - зміна позиції представників України в Стокгольмському арбітражі. І ось ця "помилка" коштувала мінімум 70 млрд гривень" , - заявив міністр.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Аваков: «Я не можу орієнтуватися на чиїсь «хотілки»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram